31 Mart 2024 Pazar

KONUŞMAK YAZMAK VE ÇİZMEK

*Kalbin gerçek, derin barışı ve tüm ruhun huzuru sadece yalnızlıkta bulunur. Zeki bir insan yalnızlıkta, düşünceleri ve hayal gücüyle mükemmel bir eğlenceye sahiptir." 
(Schopenhauer) 

Benzer bir eğlence daha var... "Bir şeyin her şeyini, her şeyin de bir şeyini bil" derler, öyleyse "çöp adam bile çizemem" demeyin sakın; tıpkı konuşmak ve yazmak gibi bir kendini ifade yolu olarak herkese lâzım olan çizim yapmayı temel seviyede de olsa muhakkak öğrenin...  

“Çizmeyi konuşmaya tercih ederim. Çizim hızlıdır ve yalanlar için daha az yer bırakır.” 
(Le-Corbusier)

"Çizmek benim için en müthiş eğlencedir..."

"Hayatının ilerleyen sürecinde çocuklarıyla birlikte, yazdığı hikâyeleri daha da geliştirebilmek için çizimler yaptı. Hobbit’in orijinal baskısı haricinde aslında bunların hiçbirinin görülmemesi gerekiyordu. O zamanlar bile koleksiyonun tamamı çok uzun zaman boyunca gizli kaldı. Yazar olmanın yanı sıra çizim ve sulu boya konusunda uzman olan Tolkien bir de kaligrafi sanatında uzmanlaştı. Tolkien kaligrafi sanatını kullanarak hikâyeleri için yeni diller üretti. Okuyucuları ve hayranları bu dilleri öğrenmeye bile girişti!"

"Hz. peygamber (sav) birgün yere çubukla, kare biçiminde bir şekil çizdi. sonra, bunun ortasına bir hat çekti, onun dışında da bir hat çizdi. Sonra bu hattın ortasından itibaren bu ortadaki hatta istinad eden bir kısım küçük çizgiler attı. Resulullah (sav) bu çizdiklerini şöyle açıkladı: şu çizgi insandır. Şu onu saran kare çizgisi de eceldir. şu dışarı uzanan çizgi de onun emelidir. (bu emel çizgisini kesen) Şu küçük çizgiler de musibetlerdir. Bu musibet oku yolunu şaşırarak insana değmese bile, diğer biri değer. Bu da değmezse ecel oku değer."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Seviyeli yorumlar yayınlanacaktır.

ÇOKLU KODLAMA

"Eco, kendi romanlarını çifte kodlama yöntemiyle yazdığını söyler. Ona göre bu, daha geniş kitlelere ulaşmasının sırrını oluşturmaktadı...